OBRINT LA FINESTRA

M'agrada assomar-me a la finestra i veure que hi ha més enllà. Normalment després me retiro a l'habitació i continuo amb el que estava fent. Avui m'han pegat una espenteta i he decidit travessar la finestra.

domingo, 14 de octubre de 2012

VIVIA DINS D’UN LLIBRE
Quan ja anava per la pàgina deu, es va mudar a viure al llibre. Va agafar les poques coses que necessitava per a sobreviure , un pot de coca-cola, unes rosquilletes i  un llapis,  va pegar un bot i va aterrar suaument a les pàgines reciclades de la novel.la que tenia entre mans. Des d’aleshores es va oblidar de la saleta d’estar de sa casa i del color dels coixins del sofà. Per contra, tenia present la tauleta menuda on dinaven en la novel.la i el tapet de ganxet que feien servir per a fer bonic, car era, a partir d’ara, la seua taula i el seu tapet. Va tindre, sense esperar-ho, una nova casa Maria Teresa, amb una habitació pròpia amb dos llits, un d’ell buit, el de la seua germana major que se n’havia anat a estudiar a València. Una vegada dins de sa casa, es va aventurar a obrir la porta i va recórrer els camins costeruts del poble des del carrer Montjuïc fins al Raval de Baix, mentre les seues galtes rebien minúscules gotetes d’aigua de la boira, que inundava aquella tarda el poble. I així es passejava per la novel.la “como Pedro por su casa” sense demanar permís a ningú perqué aquell puesto era el seu puesto. Quan arribava el moment de deixar la casa, que tan agradablemente havia pres, no veia l’hora de tornar-hi. Era aleshores quan els verdaders protagonistes de la novel.la prenien territori i la feien fora, tornant-la d’un bufit al seu menjador del pis de la ciutat, i al seu treball de mentireta. Tot fins que arribara de nou el moment d’emigrar a una altra vida, un altre espai, uns altres personatges, on es trobara, de nou com peix dins l’aigua. Viure dins d’un llibre té això, que mai saps on pararàs, és com la vida de l’artista, tombant sempre pel món, seguint la vida incerta dels comediants.

6 comentarios:

 1. Llegint els teus contes, també donen ganes de saltar a viure dins d'ells.

  Molt bonic!

  ResponderEliminar
 2. Hola Rosana.
  I es que quan es llegeix amb en atenció i sobretot aquest conte es um plaer ficarte dins l´historia, com si una estés dins del llibre.
  Per cert la nostra amiga Remei de Riola, estará uns díes sense conexió a Internet si entres el seu blog ho esplica.
  Un petó, Montserrat

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Montserrat quan un llibre em captiva em passa com a la protagonista d'aquest conte que el llibre m'envolta per allà on vaig.

   Espero que puguem veure a Remeu prompte.

   Eliminar
 3. El que li passa a la protagonista del teu conte ens passa sovint als que estimem la lectura. Molt bonic!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Sí, aquest amor és un bon vici. Gràcies Maijo.

   Eliminar