OBRINT LA FINESTRA

M'agrada assomar-me a la finestra i veure que hi ha més enllà. Normalment després me retiro a l'habitació i continuo amb el que estava fent. Avui m'han pegat una espenteta i he decidit travessar la finestra.

domingo, 9 de octubre de 2011

ANASTÀSIA


Anastàsia era pur foc. Tenia un cos lupa i agafava tanta energia del sol que podia arribar a cremar-se. Altres vegades, el que atreia era la foscor, un forat negre que li colpejava l’estòmac i la gola. Un cos lupa és un cos pegalòs on s’enganxen les males vibracions dies i dies. Mentre atreia el sol era feliç, però quan venia allò dolent no podia resistir-ho i s’amagava sota el llit. Però ni així conseguia fugir. De tots és sabut que les penes travessen la cuirasa dels llits. Un cos lupa no era una bona cosa; els moments de llum no compensaven els de foscor. Li van donar un poc d’anestèsia per a enganxar només les penes i alegries de cada dia. Així va ser com es va lliberar prou del que atreia del seu passat. I poc a poc se n’anava convertint en un cos-aigua, on travessave allò bó i roïn, romania uns instants i s’enfonsava o se quedava a la superfície. Segons decidir-ha. Un cos aigua et permet decidir. Si feia solet el cos-aigua es calfava durant un temps per fer front a les èpoques dolentes. Decididament, un cos aigua és sempre millor que un cos lupa. Se’l quedaria una temporadeta

5 comentarios:

  1. Hola Rosana.
    Saps una cosa m´encanten els teus contes i la teva menra d´expresarte, la trovo un estil a una de les meves escriptores predilectes la que fou escritora , dibuxante ceramista i moltes altres facetes Lola Anglada.
    Petons, Montserrat

    ResponderEliminar
  2. MOltes gràcies Monstserrat. Tinc curiositat per llegir alguna cosa de Lola Anglada, ja buscaré. Besets.

    ResponderEliminar
  3. M'agrada això de poder triar el cos!

    ResponderEliminar
  4. Hi ha molta esperança en aquest conte. I voluntat i resiliència...
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  5. Gràcies MOnserrat, Elfree i Maijo pels vostres comenaris. Un abraç.

    ResponderEliminar