OBRINT LA FINESTRA

M'agrada assomar-me a la finestra i veure que hi ha més enllà. Normalment després me retiro a l'habitació i continuo amb el que estava fent. Avui m'han pegat una espenteta i he decidit travessar la finestra.

martes, 22 de julio de 2014

VACACIONESEl sistema informático dejó de funcionar de repente. Todos en el cielo iban de un lado a otro sin saber cómo arreglarlo. El técnico estaba de vacaciones en la Tierra y no se le podía molestar, así que los ángeles de la guarda fueron enviados por error a personas que no tocaba.

Cambiar de ángel de la guarda es un tema muy delicado. Tu ángel de siempre es una persona de confianza que conoce cómo eres, que ha aprendido a lo largo de tu vida a estar al lado y protegerte, que sabe de tus secretos y tus debilidades, que se avanza a tus descuidos. Pero con este desaguisado, ya nada era lo mismo en la Tierra. Parecía el mundo al revés: en lugar de estar pendientes los ángeles de cada persona, era ésta la que estaba al tanto de su ángel, que iba tan despistado que necesitaba toda la ayuda del mundo. Así que las persones tuvieron que aprender a cuidarse a sí mismas, sin más ayuda que sus propios medios, la educación recibida y la experiencia que habían aprendido a lo largo de la vida.

Cuando en el cielo volvió el técnico de vacaciones se había creado tal lazo con los ángeles equivocados que no se pudo reiniciar el sistema.

Cada humano tuvo desde entonces dos ángeles: uno que lo cuidaba y otro al que cuidar.4 comentarios:

 1. els contes de vegades amaguen certeses ...un àngel que ens cuida i un altre al qui cuidem ja podria ser ja

  ResponderEliminar
 2. Jo et parlaré filosòficament, el teu conte és d'allò més filosòfic i, sí, tots tenim un àngel de la guarda terrenal, un altre eteri i àngels i persones també a qui protegir, és la vida i així és com es perpetua, si no tot aniria en orris, tot i que l'equilibri de vegades va com va.
  L'amo i l'esclau no són llocs immutables sinó que som amos de vegades i altres esclaus, tant siguem homens com dones, treballadors o capitalistes, yins o yangs, homo o hètero, i finalment si estem en el món indiviudual com en el col·lectiu, pensar-se amo o esclau permanent és, com ho diria? Una mena de bogeria perillosa.

  Una forta abraçada i dona-li mentalment una salutació al teu àngel de la guarda, o als dos àngels de la guarda que et protegeixen allà a Castelló de la Plana, lloc tan a prop i tan lluny de València, veritablement de la meua veritable terra, el barri de Russafa.

  Vicent

  ResponderEliminar
 3. Ai, les vacances que ens porten de cap a tots. Ara mateix, els meus àngels no sé per on paren. Veus! jo crec que tu sempre estàs molt ben acompanyada.
  Una abraçada, Rosana.

  ResponderEliminar
 4. Gràcies a tots i totes pels vostres comentaris!!

  ResponderEliminar